Van der Vaart: "Ik dacht: krijg nou wat"

Sally (Tessa)
Rafael van der Vaart speelde gisteren een dijk van een wedstrijd tegen Italië. Waar hij in de oefenfase wisselvallig speelde, stond de spelverdeler van HSV er op het moment dat het moest. Samen met zijn maatje Wesley Sneijder creëerde Van der Vaart de ene na de andere kans.

"Op een gegeven moment hadden ze het niet meer. Ik dacht: Krijg nou wat! Dit gaat lukken", vertelt Van der Vaart aan het ANP. "Het was heel bijzonder. Vooral die tweede goal kwam voort uit een prachtige aanval. Alles lukte. We kregen de ene kans na de andere."

"Ik ben nog nooit zo moe geweest na een wedstrijd. Maar het kan wel op deze manier. Dat is gebleken." Over zijn toekomst wil de 25-jarige middenvelder nog weinig kwijt. "Ik zie het wel. Nu zijn we met andere dingen bezig. Maar het zou mooi zijn meegenomen."

"Ik voelde deze wedstrijd als heel bijzonder", vervolgde Van der Vaart. "Dit geeft veel zelfvertrouwen. Op je eerste duel op het EK de wereldkampioen met 3-0 aan de kant zetten is niet voor iedereen weggelegd. Ik denk dat we allemaal wel beseffen dat dit mooi is. Maar nu moeten we verder."

"Ook ik begon met een goed gevoel aan deze wedstrijd. In de voorbereiding hadden we toch ook aardige dingen laten zien. Daarin bleek al dat het 'voetballend' wel goed zit. Misschien dat een sterkere tegenstander als Italië ons ook wat beter ligt dan de op papier wat mindere landen. Ik wist dat de buitenwacht wel wat twijfels over ons had. Dit was een mooie gelegenheid om even wat te laten zien."