Danica Patrick mag Honda testen

Wouter (ziggyziggyziggy)
Danica Patrick mag in november de Formule 1-wagen van Honda testen. Het zou gaan om een serieuze test en geen PR-stunt om mee te liften op de hype die Danica al een paar jaar omringt in de VS.

Nick Fry, teambaas van het Formule-1-team van Honda, wil zo snel mogelijk na afloop van het huidige seizoen een test met Patrick realiseren. "We willen zien hoe snel ze is," veerklaarde Fry. "Het zal november worden, in Barcelona of Jerez."

Drie jaar geleden wees Patrick nog een test af bij de voorganger van Honda, BAR, omdat ze van mening was dat de test enkel werd georganiseerd omdat ze een vrouw is. Ze verklaarde alleen in te gaan op serieuze aanbiedingen. De laatste vrouw die in een Grand Prixweekend reed, was Giovanni Amati in 1992, maar zij kwalificeerde zich nooit voor een race. De laatste die dat wel lukte, was Lella Lombardi, die in 1975 tevens een wereldkampioenschapspunt scoorde.

Michael Schumacher is positief over de test. "Er is geen reden om te denken dat een vrouw niet snel en succesvol in de Formule 1 kan zijn," aldus de oud-coureur.