[Upd] Pitstraatincident onderzocht

Sally (Tessa)
Na de Grand Prix van Canada zal de wedstrijdleiding het vreemde ongeluk in de pitstraat onderzoeken. Lewis Hamilton reed bij het uitrijden van de pitstraat in op Kimi Räikkönen, die naast Robert Kubica voor de streep van de uitgang van de pit gestopt was vanwege een rood licht.

Bijna het hele veld dook bij een safety carsituatie, veroorzaakt door een stilstaande Force India-wagen van Adrian Sutil, de pitstraat in, en daardoor was het nogal druk bij het uitrijden. Räikkönen en Kubica reden zij aan zij richting de uitgang, maar stopten voor de streep omdat het licht op rood stond. Dat was waarschijnlijk omdat net de safety car langsreed.

Hamilton verklaarde na afloop dat hij het rode licht net te laat gezien had. De Brit was net te laat met remmen en hij knalde achterop de stilstaande Ferrari. "We maakten de pitstop, het was niet eens een goede, en ik zag de twee jongens voor me aan het vechten in de pitstraat. Vanzelfsprekend probeerde ik me buiten dat gevecht te houden. Ik zag het rode licht, maar tegen de tijd dat zij gestopt waren, was het al te laat."

"Dit is niet precies een raceincident, maar ik denk dat het echt pech was. Het was één van die dingen denk ik..." zei de onfortuinlijke McLaren-rijder. "Het is heel wat anders als je in de muur belandt en je bent kwaad op jezelf. Ik verontschuldig mezelf tegenover Kimi als ik zijn race heb geruïneerd, maar dat soort dingen gebeuren. Ik had liever dat geen van beiden uitgevallen was. We waren zó snel, ik vlóóg! Volgende keer beter."

Ook Duitser Nico Rosberg moet zich verantwoorden bij de stewards. Hij ramde de gestrande Hamilton, maar hij kon wel zijn weg vervolgen.


Update
De wedstrijdleiding heeft besloten om zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg bij de volgende Grand Prix, die van Frankrijk, een straf te geven van tien gridplaatsen. Die race wordt over twee weken verreden.