Spakenburg verslaat HHC in duel om tweede plaats

Michel (methodmich)
Spakenburg legde gisteren door een 3-1 zege op eigen veld tegen HHC Hardenberg beslag op de tweede plaats in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Omdat FC Lisse dinsdag al kampioen was geworden, stond er in dit duel niets meer op het spel.

Dit bleek ook uit de geringe publieke belangstelling. Slechts 800 toeschouwers hadden de moeite genomen om de wedstrijd bij te wonen. Zij zagen hoe Karim Elkaddouri rond het half uur vanaf de stip de ruststand op 1-0 bepaalde.

Pas in de slotfase van de tweede helft viel er weer wat te beleven. Karim Elkaddouri maakte zijn tweede van de middag, waarna Maurice van der Wilt er zelfs 3-0 van maakte. Martijn Berger redde de eer voor de kampioen van de hoofdklasse C, die voor het tweede seizoen op rij een maatje te klein bleek in de kampioenscompetitie. HHC, dat slechts één punt haalde, deed het zelfs bijna het slechtst van alle ploegen die ooit deelnamen aan een kampioenscompetitie. Ook Kozakken Boys pakte in 1993 slechts één punt. De minste prestatie was echter die van GVVV in 1997. Die ploeg bleef puntloos.

Eindstand zaterdagkampioenscompetitie:

1. FC Lisse 4-10
2. Spakenburg 4-5
3. HHC Hardenberg 4-1