[RG] Nadal favoriet in finale

Sjors (Sj0rSz)
Rafael Nadal is zondag dé favoriet voor het winnen van Roland Garros bij het enkelspel van de mannen. De Spanjaard, die het toernooi de afgelopen drie jaar won, treedt aan tegen de nummer één van de wereld, Roger Federer.

Nadal liet voornamelijk in zijn halve finale-partij tennis van zeer hoog niveau zien. De Spanjaard deed in 2005 voor het eerst mee aan het Franse tennistoernooi en verloor tot nu toe nog geen enkele partij. Zijn overwinning van vrijdag op Novak Djokovic noemde de tennisser misschien wel zijn beste partij ooit.

Voor Federer verliep Roland Garros wat moeizamer en liet alleen in de partij tegen Gael Monfils hoogstaand tennis zien. Hij wisselde fenomenale dropshots af met teveel onnodige fouten. Toch is de Zwitser van mening dat hij beter is gaan spelen op het gravel. Ook ziet hij voldoende mogelijkheden om het evenement in Parijs op zijn naam te schrijven.

Toch zal het voor Federer een lastige klus worden, omdat het op gravel acht tegen één staat in het voordeel van Nadal. Vorig jaar verloor de Spanjaard in Hamburg van de Zwitserse nummer één van de wereld.