Droom Pranjic wordt werkelijkheid

Sjors (Sj0rSz)
Danijel Pranic zal zondagavond tijdens het treffen met Oostenrijk zijn debuut maken als basisspeler. In de kwalificaties mocht de speler van SC Heerenveen voornamelijk invallen, maar op het eindtoernooi van het EK voetbal start hij vanaf de eerste minuut.

"Het is echt een geweldige eer dat ik uitgerekend nu in de basis mag beginnen," aldus een dolgelukkige Pranjic. De speler fungeert bij SC Heerenveen al drie seizoenen als linkermiddenvelder, maar zal bij Oostenrijk een linie terugzakken. "Het is niet mijn vaste plek, maar dat maakt me niets uit. Ik speel zoals de trainer dat wil."

Pranjic kwam overigens woorden te kort om de grasmat van het Ernst Happel-stadion te beschrijven. "Op zo'n mooi veld heb ik echt nog nooit gespeeld," vervolgt de speler, die ook regelmatig contact heeft met Miralem Sulejmani. "Mickey wil alles weten over hoe het er hier aan toe gaat."

Oostenrijk zal zich de komende week wel moeten gaan bewijzen, omdat veel criticasters al door lieten schemeren dat het land niets op het EK voetbal had te zoeken. Zo zou de ploeg zich terug moeten trekken en werd het niveau van een derdeklasser niet eens gehaald. "Ik geef ons veertig procent kans op de zege, maar dan moeten we een goede dag én een beetje geluk hebben", aldus Josef Hickersberger, bondscoach van de Oostenrijkers.

Het duel tussen Oostenrijk en Kroatië staat onder leiding van een Nederlander, namelijk Pieter Vink. Hij wordt bijgestaan door Adriaan Inia en Hans ten Hove.