Alonso snel tijdens kwalificatie

vw_caddy
Fernando Alonso start zondag als vierde in de Grand Prix van Canada. Tijdens de kwalificatie op zaterdag wist de tweevoudig wereldkampioen Nico Rosberg en Felipe Massa achter zich te houden.

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat Alonso een dergelijke prestatie zou gaan neerzetten. Tijdens de drie vrije trainingen wisten zowel Alonso als zijn teammaat Nelson Piquet jr. weinig rondes neer te zetten. "We gingen dan ook met de nodige vraagtekens de kwalificatie in," aldus Alonso. "De wagen is nog steeds wat nerveus en de alsmaar veranderende omstandigheden op de baan maakten het er ook niet makkelijker op. Dat maakt me des te blijer met de vierde startplaats. Dit is een goed begin van het weekend."

Waar het een stuk slechter mee gaat is Nelson Piquet jr. De in Duitsland geboren coureur laat het qua prestaties voortdurend afweten en ook nu presteerde de jonge coureur niet goed, hij kwalificeerde zich zaterdag als vijftiende. "Mijn wagen was goed genoeg om Q1 mee te halen, maar helaas kwam ik niet verder dan Q2. Ik heb het nog steeds erg moeilijk op dit circuit, ik heb hier nog niet eerder gereden. Dat ik vrijdag niet veel ronden heb kunnen rijden, heeft ook niet geholpen. Hopelijk kan ik zondag nog wel punten scoren."