[RG] Ook Federer naar finale

Peterselieman
Roger Federer staat zondag in de finale van Roland Garros tegenover Rafael Nadal. De Zwitser versloeg in vier sets de Franse verrassing Gael Monfils. De setstanden waren 6-3, 5-7, 6-3 en 7-5. Federer mag nu voor de derde keer op rij proberen om Nadal van de titel af te houden.

Monfils, de nummer 59 van de wereld, moest nadat hij oogdruppels toegediend had gekregen en zijn concentratie niet optimaal was de set laten aan de Zwitser. In de tweede set vocht hij zich goed terug en pakte deze set dan ook. Hierbij nam hij meer risico met zijn slagen en dat pakte goed uit.

In de derde set was de nummer een van de wereld duidelijk te sterk voor de 21-jarige Fransman, maar de vierde set kende weer een spannend verloop. Monfils kreeg breekkansen op de service van Federer, maar wist deze niet te benutten. Op 5-4 in deze set kreeg Federer twee matchpoints, maar Monfils wist deze te overleven. Op 6-5 kreeg Federer weer een matchpoint en deze keer was dat wel aan hem besteed.

Federer had na afloop van de partij alle lof voor zijn tegenstander: "Het was een belangrijke wedstrijd voor Monfils, een grote match op een grote baan en hij heeft het geweldig gedaan." Ook over de finale had hij nog iets te melden: "Ik sta hier lekker te spelen en hoop dat ook in de finale te kunnen doen." Zondag wordt het de zeventiende ontmoeting tussen Nadal en Federer. De Spanjaard won tien keer van de Zwitser. Op gravel wist Federer slechts één keer van Nadal te winnen. Vorig jaar ging hij er in Hamburg ten koste van Nadal met de trofee vandoor.