[RG] Nadal naar finale

Bas (skittelman)
Rafael Nadal staat voor de vierde keer op rij in de finale van Roland Garros. De 22-jarige Spanjaard was in drie sets te sterk voor de als derde geplaatste Novak Djokovic (6-4, 6-2 en 7-6(3)).

Nadal begon goed aan de eerste set en wist al snel een break te forceren. Beide spelers tennisten op hoog niveau waardoor er veel lange rally's ontstonden. In deze rally's was Nadal vaak de beste. Djokovic wist in de eerste set veel punten te pakken door een goede kick service, een harde bal vaak op het lichaam met veel topspin. Maar verloor toch met 6-4 de eerste set. In de tweede set was het verzet van de Serviër gebroken. Met veel variatie werd hij door Nadal naar alle hoeken van het veld gestuurd. De tweede set ging dan ook dik verdiend met 6-2 naar Nadal.

In de derde set begon Djokovic zelfs moedeloos te worden van het spel van zijn één jaar oudere tegenstander. Dankzij twee breaks stond het al snel 3-0 voor Nadal. Maar de Serviër gaf zich nog niet gewonnen en knokte terug naar 3-2 en wist bij een stand van 5-4 Nadal zelfs nogmaals te breken. In de volgende servicegame van Nadal kreeg Djokovic zelfs een setpoint maar wist die niet te benutten, waardoor de derde set beslist zou worden in een tie break. In die tie break liep Nadal binnen enkele minuten uit naar 6-0 en kreeg zodoende zes matchpoints. Met een paar goede winners wist Djokovic nog tot 6-3 te komen, maar moest zich daarna toch gewonnen geven.