Giovani naar Tottenham Hotspur

Maikel (WeebI)
Giovani dos Santos verruilt FC Barcelona voor Tottenham Hotspur. De Mexicaanse aanvaller wil in Engeland meer aan spelen toekomen, na de jeugd van Barça te hebben doorlopen.

Giovani begon het afgelopen seizoen nog erg goed als stand-in voor de aanvallers, maar na de doorbraak van mede-talent Bojan Krkic was er steeds minder te doen voor de Mexicaan. Tottenham Hotspur haalt de 19-jarige zoon van Braziliaans legende Zizinho nu naar Engeland en betaalt ¤6 miljoen. Dit kan oplopen naar een totaal van elf miljoen indien Giovani in Londen veel speelt.

Bij de Spurs tekent Giovani een contract dat hem vijf jaar lang aan de club bindt. De Mexicaan kwam in 2002/03 naar Catalonië, en is in het bezit van een Spaans paspoort. Hierdoor hoeft hij geen werkvergunning te hebben in Engeland, en kan hij probleemloos aan de slag. Na Gianluca Zambrotta en Edmílson is Giovani al de derde speler die Barcelona verlaat. De kans is groot dat Deco en Ronaldinho daar nog bij komen. Voor Tottenham is Giovani na Luka Modrić de tweede aanwinst.