Hollandia landskampioen zondagamateurs

Michel (methodmich)
Hollandia heeft gisteravond beslag gelegd op de landstitel bij de zondagamateurs. De club uit Hoorn won bij sv Deurne met 1-3 en is daardoor niet meer in te halen door de concurrentie.

Hollandia liet vanaf de aftrap geen misverstand bestaan over de intentie waarmee het naar Deurne was afgereisd. Met alles minder dan een zege was in elk geval sv Deurne nog in de race gebleven en dus speelde Hollandia vol voor de winst. De kampioen van de hoofdklasse A kwam echter tegen de verhouding in op achterstand door een van richting veranderde vrije trap van Joep Sijbers. Hollandia liet zich niet uit het veld slaan en maakte even na het half uur twee goals in twee minuten. Eerst tekende Bob Kortebos voor de gelijkmaker, kort daarna bracht Kees Stavenuiter Hollandia middels een vrije trap aan de leiding.

De tweede helft begon dan ook met een 1-2 stand. Omdat sv Deurne na een rode kaart voor Falk Louwers al snel tot een tiental werd gereduceerd, leek het wel duidelijk dat Hollandia het zou gaan redden. De bevrijdende 1-3 viel vervolgens pas in de slotminuut en werd gemaakt door Cees Duyn. Hollandia kwam door de zege op negen punten. Achilles '29 en sv Deurne spelen zondag nog, maar omdat beide teams slechts drie punten hebben, kunnen zij Hollandia niet meer achterhalen. De ploeg uit Hoorn mag nu met zaterdagkampioen FC Lisse gaan strijden om de landstitel bij de amateurs.