Van Persie niet in de basis tegen Italië

Niels (DerMeister)
Robin van Persie zal niet in de basis beginnen tegen Italië. Tijdens de eerste wedstrijd van de groepsfase zal bondscoach Marco van Basten geen risico's nemen met zijn aanvaller. Van Persie loopt conditioneel nog een stuk achter op de rest van de groep.

Tijdens een persmoment van Oranje vertelt Van Basten: "'Hij zet iedere dag opnieuw een stapje vooruit en daarover zijn we tevreden, maar het is logisch dat hij met name conditioneel nog het nodige heeft in te halen." De aanvaller van Arsenal traint pas sinds woensdag mee met de groep, daarvoor volgde hij diverse individuele trainingen en zonder bal. "We kijken van dag tot dag hoe het gaat. De zaken ontwikkelen zich in hoog tempo", aldus de bondscoach.

Verder geeft Van Basten weinig tot niets prijs over zijn basisopstelling tegen de Italianen. "In grote lijnen zijn we er wel uit, maar er zijn een paar dingen die ik nog wil bekijken. De laatste weken hebben we een bepaalde lijn ingezet en die blijven we volgen. We trainen momenteel op meerdere scenario’s."

Het duel tegen de Italianen begint maandag om 20:45 uur.