[NHL] Penguins door het oog van de naald

Damzkieee
De Pittsburgh Penguins hebben de hoop op de Stanley Cup-titel levend gehouden. Na liefst drie verlengingen werden de Detroit Red Wings met 3-4 verslagen. De 'golden goal' kwam van de stick van Petr Sykora. De stand in de best-of-sevenseries is nu 3-2 in het voordeel van de Red Wings.
Met 49 minuten en 57 seconden was de verlenging de op vier na langste in de historie van de Stanley Cup-finale. In de reguliere speeltijd waren de beide ploegen niet verder gekomen dan 3-3. In de eerste periode kwamen de Penguins op een 0-2 voorsprong door goals van Marian Hossa en Adam Hall. Deze voorsprong werd in de tweede en derde periode echter teniet gedaan door Darren Helm en Pavel Datsyuk, waarna Brian Rafalski de Red Wings zelfs op voorsprong zette. De ruim 20.000 uitzinnige fans in de Joe Louis Arena waren klaar om de beker omhoog gehesen te zien worden, toen Maxime Talbot de stand 35 seconden voor de zoemer alsnog gelijk trok.

In de eerste twee verlengingen werd er niet gescoord, waardoor een nieuwe overtime nodig was. Na een krappe tien minuten in deze derde verlenging werd de winnende treffer dan eindelijk gescoord, door Penguins aanvaller Petr Sykora. Gezien het aantal schoten op doel mogen de Penguins zich gelukkig prijzen dat ze nog in de race zijn. Doelman Marc-Andre Fleury stak in een enorm goede vorm en stopte 55 van de 58 op hem afgevuurde schoten. Detroit-coach Mike Babcock verwoordde na afloop de nederlaag: "Je bent er zo dicht bij, maar dan gaat het toch verkeerd. Het is niet gemakkelijk, en dat hoort het ook niet te zijn. Dit zijn de Stanley Cup-playoffs. Het hoort een gevecht te zijn, en dat is deze serie zeker".

Het momentum ligt nu bij de Penguins, die nog wel op een 2-3 achterstand staan in de best-of-sevenseries. De volgende wedstrijd wordt echter woensdagavond lokale tijd gespeeld in Pittsburgh.