United wil Santa Cruz

Ermin (TheClown1)
Het feit dat Manchester United de afgelopen twee seizoenen kampioen van Engeland is geworden, houdt niet in dat de ploeg niet op zoek is naar versterkingen. Zo zou United Roque Santa Cruz, speler van Blackburn Rovers, willen inlijven.

De club van Edwin van der Sar zou zelfs 15 miljoen pond over hebben voor de aanvaller, die eerder onder contract stond bij Bayern München. Het gaat hier om een bedrag van meer dan 22 miljoen euro, maar manager Sir Alex Ferguson is ervan overtuigd dat deze speler hét doelwit op de transfermarkt is. De 26-jarige speler zou als bliksemafleider moeten fungeren voor Cristiano Ronaldo en Wayne Rooney. Eerder vervulde Louis Saha die rol, maar hij zou door zijn blessures afgeschreven zijn en uit mogen kijken naar een andere club. De Rovers zullen de speler niet zomaar laten gaan, aangezien hij zeer waardevol voor de club was. Hij scoorde 23 goals in 42 wedstrijden. In München maakte hij in acht seizoenen maar 31 goals in 155 duels.

Santa Cruz heeft nog een vierjarig contract lopen bij de Rovers, maar zou een goede vriend zijn van United-middenvelder Owen Hargreaves, die eerder de overstap maakte van München naar Manchester. Verder had United interesse in Thierry Henry, maar de Franse aanvaller zou volgend seizoen nog voor zijn kans willen gaan bij FC Barcelona. Afgelopen seizoen kwam hij vooral in actie vanaf de reservebank.