Arsenal moet wachten op Nasri

Maikel (WeebI)
Het lijkt onwaarschijnlijk dat Arsenal voor het Europees kampioenschap de handtekening van Samir Nasri krijgt. De onderhandelingen nemen meer tijd in beslag dan verwacht.

Nasri staat boven aan het verlanglijstje van Arsenal-trainer Arsène Wenger. Bronnen beweerden dat de Franse middenvelder van Olympique de Marseille reeds een overeenkomst had met de Londenaren. Verwacht werd dan ook dat Nasri voor het EK nog zijn handtekening onder een vierjarig contract zou zetten. Het lijkt er echter op dat dat niet gaat gebeuren, en dus moeten de Engelsen wachten tot na het toernooi om de international alsnog te strikken.

"Nasri interesseert mij", vertelt Wenger. "Ik hoop dat het na Euro 2008 wel lukt. Het is moeilijker omdat de salarisverschillen (tussen de Premier League en de Ligue 1) niet zo groot zijn als voorheen. Maar Engeland wordt gezien als één van de grootste competities, en de beste spelers willen tegen de beste spelers spelen."

Nasri moet de vervanger worden van Aliaksandr Hleb, die vrijwel zeker verkast. Naar veluidt zal de Wit-Rus nog deze week een contract tekenen bij FC Barcelona, dat zo'n ¤15 miljoen voor hem neertelt.