Rosberg gaat voor punten

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Nico Rosberg denkt dat Williams net als vorig jaar goed voor de dag zal komen in Canada. Toen werd Alexander Wurz namelijk derde in de chaotische race.

De 22-jarige coureur klapte in Monaco hard van de baan maar is desondanks fit om te racen zondag. "In Monaco had ik een moeilijke race. Dat was erg jammer, want we waren het hele weekend erg competitief. Na de incidenten in de beginfase van de race was ik net weer in een goed ritme aan het komen, toen de achterkant van de wagen plotseling wegbrak, waarschijnlijk doordat ik op een plas water remde. Nadat ik door de artsen ter plekke was onderzocht, ben ik uit voorzorg nog naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat er niets aan de hand was, dus ik kon zondagavond gelukkig alweer naar huis."

Ook kijkt hij uit naar het circuit in Montreal. "Het team van Williams doet het meestal erg goed op het circuit Gilles Villeneuve en dat stemt me optimistisch voor komend weekend. Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen, want de snelheid in Monaco was veelbelovend. Onze wagen zou het ook op dit circuit goed moeten kunnen doen."