Piquet jr. blijft rustig

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Nelson Piquet jr. zal komend weekend voor het eerst in Montreal racen. Het debuutseizoen van de Braziliaan verloopt tot op heden nog niet zoals gewenst.

In zes races zag hij maar tweemaal de finish, met de elfde plaats in Maleisië als beste resultaat. En uiteraard neemt de druk op de Renault-coureur toe. "Ik moet kalm en geconcentreerd blijven," weet de zoon van drievoudig F1-kampioen Nelson Piquet sr. Hoe bereidt de jongeling zich voor op de race in Canada? "Ik bereid me niet anders voor dan anders. Ik moet proberen om zo rustig mogelijk te blijven in de aanloop naar deze race. Mijn doel is om het circuit zo snel mogelijk te leren kennen en zo snel mogelijk een goed gevoel over de wagen te krijgen."

Ook legt Piquet nog even uit wat er in Monaco verkeerd ging. "Monaco is zonder twijfel het moeilijkste circuit op de kalender. We hadden wat problemen in de kwalificatie, maar de beginfase van de race verliep wel goed, dus dat is positief. Montreal is een eenvoudigere baan en ik ben vol vertrouwen dat ik daar een solide race kan rijden."