Stevens zoekt contact met Gomes

Ermin (TheClown1)
Huub Stevens is druk bezig contact op te zoeken met Heurelho Gomes. De nieuwe trainer van PSV wil graag voor de start van de voorbereiding duidelijkheid hebben over het behoud van de goalie.

De 27-jarige Braziliaan liet, na het behalen van de landstitel, weten dat hij weg uit Eindhoven weg wil zolang Jan Reker algemeen directeur is. "Ik zou een slechte trainer zijn als ik me daarbij neer zou leggen", zegt Stevens. "Ik neem binnenkort contact op met Gomes. Als het nodig is zal ik zelfs naar Brazilië afreizen. Een aantal maanden geleden heb ik een prima gesprek met hem gehad, daarna is er veel gebeurd en gezegd. Ik denk echter dat er nog steeds een opening is. Bovendien staat hij nog steeds onder contract. Pas als een club de afkoopsom (zo’n veertien miljoen euro, red.) die in zijn contract staat wil betalen, leg ik me neer bij zijn vertrek."

PSV wil graag ook een aantal spelers kwijt raken die overbodig zijn geworden. Op dit moment bestaat de selectie uit 28 spelers, inclusief de aankopen Manco, Amrabat en Rodríguez. "We willen een selectie van 23 of 24 spelers", zegt Jan Reker. "Afgelopen seizoen kwamen jonge talenten te weinig aan spelen toe omdat de selectie te groot was." Tot nu toe heeft alleen Mika Väyrynen laten weten dat hij PSV wil verlaten ondanks een tot juli 2009 lopend contract.