Hollandia ruim langs Achilles '29

Michel (methodmich)
Hollandia heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. De ploeg uit Hoorn klopte op eigen veld de kampioen van de hoofdklasse C, Achilles '29, met 3-0.

Het zag er voor rust niet naar uit dat Hollandia zo ruim zou winnen. Achilles '29 had het betere van het spel, maar maakte de kansen niet af. Patrick van Dijk schoot Hollandia dan ook tegen de verhouding in op 1-0. Een minuut later kreeg Achilles '29 een strafschop, maar Thijs Hendriks zag zijn inzet gekeerd worden door Hollandia-goalie Ron Sijm.

Na de pauze moesten de bezoekers alle remmen los gooien en kon Hollandia rustig speculeren op de counter. De kampioen van de hoofdklasse A liep dankzij goals van Eddy Torto en wederom Patrick van Dijk uit naar 3-0.

De Noord-Hollanders gaan aanstaande donderdag op bezoek bij sv Deurne. Een zege betekent dan het kampioenschap, een gelijkspel betekent dat Deurne nog langszij kan komen. Achilles '29 moet hopen dat Deurne wint, om zo zelf in de laatste wedstrijd nog toe te kunnen slaan.