Wereldrecord Bolt op 100 meter

Stefan (sportfreak)
Usain Bolt heeft bij atletiekwedstrijden in New York het wereldrecord op de 100 meter verbeterd. De Jamaicaan kwam tot een tijd van 9,72.

Bolt liep de tijd met een rugwind van 1,7 meter per seconde en verbeterde het oude wereldrecord met tweehonderste. Dat stond sinds september vorig jaar op naam van Asafa Powell. In New York eindigde Bolt voor de Amerikanen Tyson Gay en Darvis Patton.

"Dit wereldrecord betekent pas iets voor me als ik een gouden medaille behaal op de Olympische Spelen of het WK", aldus Bolt, die tot dit seizoen vooral indruk maakte op de 200 meter. Op die afstand won hij op het WK vorig jaar zilver en is hij wereldrecordhouder bij de junioren.

Dit seizoen brak Bolt ook door op de 100 meter, hij kwam eerder dit jaar al tot 9,76, zijn coach Glenn Mills voorspelde toen al dat hij het wereldrecord zou gaan verbeteren. "Ik heb altijd gezegd dat de 200 meter mijn favoriete afstand is", benadrukte Bolt zaterdag nog maar eens. "Dat verandert niet na dit wereldrecord. Wel ga ik op de Spelen zeker ook de 100 meter lopen."