[NHL] Red Wings op weg naar titel

Damzkieee
De Detroit Red Wings hebben een grote stap gemaakt naar het winnen van de Stanley Cup. In de vierde wedstrijd van de best-of-sevenseries werden de Pittsburgh Penguins in hun eigen stadion met 1-2 verslagen. De stand in de series is nu 3-1 in het voordeel van de Wings.
De spanning in de strijd om de titel was duidelijk aanwezig. De Penguins waren eerder deze week al teruggekomen tot 1-2 en hadden nu de kans om de zaak in eigen huis gelijk te trekken. De toeschouwers in de volgepakte Mellon Arena konden al na amper drie minuten op de banken. De goal werd gescoord door Marian Hossa, op aangeven van Sergei Gonchar. Amper vijf minuten later was het echter Niklas Lidstrom die de stand alweer op 1-1 bracht, nog geen twee seconden nadat de Pens een powerplaysituatie hadden overleefd. In de tweede periode vielen er geen goals te noteren, waarna alle energie in het laatste bedrijf tot uiting kwam.

Jiri Hudler opende het bal door de Wings op een 1-2 voorsprong te zetten. Zijn puck, haast van achter het net geschoten, caramboleerde via de paal en de rug van goalie Marc-Andre Fleury in het doel. Het belangrijkste moment in de wedstrijd was echter de 5-on-3-powerplay van de Penguins, tien minuten voor tijd. Met de Wings voor bijna anderhalve minuut gereduceerd tot drie veldspelers kregen de Penguins een scala aan kansen om de stand gelijk te trekken. De grootste was voor Sidney Crosby, die de puck al in het net waande voordat nota bene Detroit-aanvaller Henrik Zetterberg met zijn schaats het blok zette. Op enkele doelpogingen van grote afstand na kwamen de Pens deze mislukte powerplay niet meer te boven.

De stand in de best-of-sevenseries is nu 3-1 in het voordeel van de Red Wings, die maandag in eigen huis de Stanley Cup kunnen gaan pakken. Mochten de Penguins in Detroit de winst pakken, dan volgt er woensdag een zesde wedstrijd in Pittsburgh.