Renault blijft in F1

Peterselieman
Renault-baas Carlos Ghosn heeft bekend gemaakt dat het merk nog voor lange tijd actief wil zijn in de Formule 1. Eerder had Ghosn nog gezegd dat Renault zich terug zou trekken uit de sport als resultaten uit zouden blijven, maar hij komt hier dus nu op terug.

In een interview met Gazetta dello Sport maakt Ghosn het nieuws bekend: "Wij zullen nooit als verliezers stoppen. Wij blijven nog jaren actief in de Formule 1. En op dit moment werken we er keihard aan om ons te verbeteren. Het resultaat van dat werk zal in het tweede deel van het seizoen zichtbaar worden. Maar het is duidelijk dat ik niet tevreden ben met hoe het nu gaat."

Het opnieuw aantrekken van tweevoudig wereldkampioen Alonso heeft hierin een rol gespeeld. Hij kan de situatie echter niet alleen verbeteren, maar als Renault er in slaagt om hem te houden, dan gloort er volgend Ghosn op termijn weer hoop: "Fernando is heel belangrijk voor ons. Hij heeft het team gemotiveerd, is een vechter en een eerlijk mens. Wij moeten hem een goede auto geven als we willen we dat hij bij ons wil blijven. Ik ben er zeker van dat ons dat gaat lukken."

Ook over de plannen van de FIA met betrekking tot het hebben van een gelimiteerd budget heeft Ghosn wat te melden: "We zijn het met de FIA-plannen eens, maar ik wil niet dat men denkt dat wij een lager budget hebben dan de anderen. We zijn niet voor niets tweemaal achtereen wereldkampioen geworden."