FC Lisse bijna zaterdagkampioen

Michel (methodmich)
FC Lisse heeft een grote stap gezet richting de zaterdagtitel. Sterker nog, het lijkt onmogelijk dat Lisse het kampioenschap nog zal mislopen na de eclatante 6-2 overwinning op Spakenburg.

De kampioen van de hoofdklasse A was op eigen veld voor vierduizend toeschouwers stukken beter dan Spakenburg. Al in de derde minuut liet Rik Vermeulen zijn supporters voor de eerste keer juichen. In minuut tien deed Kevin Winter dit dunnetjes over. Glynor Plet en Michael van der Heijden tilden de score vervolgens nog voor het half uur naar 4-0. Het murw geslagen Spakenburg deed middels een goal van Karim Elkaddouri nog wel iets terug, zodat men met 4-1 aan de thee mocht.

Omdat Richard Rademaker in de tweede helft de 4-2 maakte, leek er nog iets van spanning terug te keren in de wedstrijd. Spakenburg kon aanvallend echter niet imponeren, want enkele kansen waren niet aan de kampioen van de hoofdklasse B besteed. FC Lisse toonde zich wel scherp voor de goal. Invaller Marvin Nieuwlaat vond binnen twee minuten twee keer het net en bepaalde de eindstand op 6-2.

FC Lisse heeft nu zeven punten verzameld uit drie duels. Slechts HHC Hardenberg, dat één punt uit twee wedstrijden heeft, kan nog roet in het eten gooien. Die ploeg moet dan echter met grote cijfers van zowel Spakenburg als FC Lisse winnen. Mocht Lisse aanstaande dinsdag in Hardenberg al een punt pakken, is de titel reeds een feit.