Topklasse komt er niet

Michel (methodmich)
De door de KNVB gewenste topklasse komt er zo goed als zeker niet. Het plan voor een afdeling tussen de Jupiler League en de hoofdklasse is zojuist weggestemd op de vergadering amateurvoetbal.

De vergadering keerde zich tegen de plannen van de bond, die drie topklassen wilde gaan invoeren. Deze moesten volgens het plan van start gaan in het seizoen 2009/2010. De afgevaardigden van de zes districten lieten echter een nee horen.

De vergadering eist een nader onderzoek naar de uitbreiding van de lagere klassen en vindt dat er een degradatieregeling vanuit het betaalde voetbal moet worden mogelijk gemaakt. Er is een motie ingediend, waarin het bestuur amateurvoetbal wordt opgeroepen nader onderzoek te doen.

In de motie wordt niet gesproken over promotie vanuit het amateurvoetbal naar het betaald voetbal. Degradatie van een BVO zou op zowel sportieve als financiŽle gronden mogelijk moeten worden. Als de KNVB de uitkomst van de vergadering overneemt, is de topklasse dus voorlopig weer van de baan.