Sneijder: "Robben in de basis"

DJeNZe123
Volgens Wesley Sneijder moet Arjen Robben in de basis staan tijdens het EK. Sneijder vindt dat Robben over kwaliteiten beschikt die andere internationals missen.

"De bondscoach heeft binnenkort dus een luxeprobleem", zegt Sneijder. "Laten we maar afwachten hoe hij dat gaat oplossen. Ik denk wel dat het heel belangrijk is dat Arjen Robben speelt." Voor de posities achter spits Ruud van Nistelrooij komen Dirk Kuijt, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Ryan Babel in aanmerking.

"Eén van de drie aanvallende middenvelders moet diepgang hebben. Bovendien is Robben bijna niet te verdedigen. Dat zie je zelfs in een sterke competitie als die van Spanje. Robben was al goed, maar hij wordt alleen maar beter en beter," vervolgt Sneijder.

Robben zei over de drie posities achter de spits het volgende: "Het zal een lastige keuze voor de trainer zijn. We hebben voor de posities achter Ruud van Nistelrooy zoveel kwaliteit. En allemaal verschillende types. Van der Vaart speelt goed direct achter de spits, Sneijder is sterk aan de bal en strooit met goede passes, terwijl ik veel diepgang zonder bal breng om die passjes te ontvangen."