Olympisch ticket voor Kibet

Stefan (sportfreak)
Hilda Kibet heeft zich gekwalificeerd voor de olympische tien kilometer. Ze liep in Utrecht een tijd van 30.55,61. Ruim onder de limiet.

Tijdens de race kreeg ze veel steun van Lornah Kiplagat. Die bepaalde in de eerste helft van de race het tempo en stapte na 6600 meter uit. "Ik wist dat ik de winst in de eerste helft kon maken. Lornah heeft me geweldig geholpen," aldus Kibet na afloop.

Kiplagat, Nederlands recordhouder op de tien kilometer, kon vandaag niet voor de limiet gaan omdat kort geleden kampte met een bacteriële infectie en negen dagen training miste. "Ze heeft ook geen enkele keer op de baan getraind," aldus haar echtgenoot en manager Pieter Langerhorst. Kiplagat gaat nu proberen op 12 juni in Ostrava de limiet te lopen. Daar moet ze de limiet kunnen halen", aldus Langerhorst.

Kibet is sinds juni 2007 in het bezit van een Nederlands paspoort en heeft een relatie met marathonloper Hugo van den Broek. Nadat een eerdere poging in april om zich te kwalificeren mislukte kwam ze vandaag niet in de problemen en bleef de hele race onder het schema voor de limiet van 31.22.