[RG] Nadal door naar laatste zestien

Bas (skittelman)

Rafael Nadal is op het heilige gravel van Parijs door naar de vierde ronde. De 21-jarige Spanjaard won eenvoudig in drie sets van de Fin Jarkko Nieminen (6-1, 6-3 en 6-1).

Titelverdediger Nadal had in de derde ronde weinig moeite met de als 26e geplaatste Fin. Nadat Nieminen de eerste game nog wel won, verloor hij de volgende zeven games op rij. Nadal had erg weinig moeite met de slagen van Nieminen. De opslag van de Fin en zijn return waren niet dreigend genoeg om Nadal in de problemen te brengen. Pas in de tweede set wist Nieminen voor het eerst antwoord te geven op het geweld van zijn Spaanse tegenstander. Hij brak de service van Nadal in de tweede game van de tweede set. Veel spanning kwam er niet op het centercourt van Parijs want Nadal brak terug en won ook de tweede set.

Na de tweede set moest Nadal zich laten behandelen voor zijn blaren. De kwaal die de nummer twee van de wereld ook al in Rome velde was terug omdat hij door de regen begin van de week twee dagen achter elkaar moest spelen. Zijn vervelende blessure weerhield hem er niet van om in de derde set weer over zijn tegenstander heen te lopen. Met nogmaals 6-1 schaarde hij zich bij de laatste zestien in Parijs.