Verkerk wint nipt spannende kwartfinale Karlsruhe

Friso (freiss)
Martin Verkerk heeft de halve finale van het Challenger-toernooi van Karlsruhe behaald. In een spannende kwartfinale was een tie-break nodig om de wedstrijd tussen Martin Verkerk en de Spanjaard Daniel Munoz-De La Nava: 6-4 4-6 7-6(2).

Verkerk begon goed aan de wedstrijd. Al in de vierde game van de wedstrijd wist de nummer 378 van de wereld Munoz-De La Nava te breaken. Hoewel Munoz-De La Nava, die op de 173e plek op de wereldranglijst te vinden is, de Nederlander nog wel terug brak, won Verkerk toch de eerste set door nog een break point te verzilveren. De tweede set verliep op een bizarre wijze. In de tweede set werd er namelijk maar liefst vijf keer gebroken. Munoz-De La Nava brak zijn tegenstander echter een maal vaker, waardoor de 26-jarige Spanjaard aan het langste eind trok: 4-6.

In de derde set zag het er slecht uit voor de Alphenaar, want al vroeg in de set werd Verkerk gebroken. Verkerk wist echter toch nog een break te forceren, waardoor er een allesbeslissende tie-break gespeeld moest worden. Mighty Martin won die tie-break met grote overmacht.

Verkerk moet in de volgende ronde tegen de winnaar van de partij tussen de Duitser Tobias Kamke (ATP-224) en Franco Ferreiro (ATP-176). De 23-jarige Braziliaan behaalde dit jaar de finale en de halve finale van respectievelijk het Challenger-toernooi van Florianopolis en de Challenger van Zagreb.