[Upd] Fernández niet naar FC Groningen

Ermin (TheClown1)
Sebastián Fernández zal snel worden voorgesteld als de nieuwe aankoop van FC Groningen. Zodra een aantal details uitgewerkt zijn, zal de Uruguayaan Defensor Sporting Club verruilen voor FC Groningen.

De 23-jarige spits zal in de loop van volgende week naar Nederland komen om medisch gekeurd te worden. Als alles goed gaat, zal de international van Uruguay een meerjarig contract ondertekenen in de Euroborg. Fernández was afgelopen week met de nationale selectie van Uruguay in Europa actief. Er werden twee oefeninterlands gespeeld.

Ze wonnen met 2-3 van Turkijke en tegen Noorwegen werd er 2-2 gelijk gespeeld. De aanvaller mocht tien minuten voor tijd in Noorwegen voor Atlético Madrid-aanvaller Diego Forlan invallen.

Update:

De transfer van Sebastián Fernández naar FC Groningen is van de baan. Hans Nijland, directeur van de Groningse formatie, liet dit tijdens een persconferentie weten.

Afgelopen donderdag onderging Fernández een medische keuring, maar daaruit bleek dat er iets niet in orde was met zijn rechterknie. Een MRI-scan in Almelo heeft inmiddels uitgewezen dat de knie van de Uruguayaan niet stabiel is. Voor FC Groningen is dit reden genoeg om de transfer af te blazen.