Piquet jr. moet in zichzelf geloven

Sjors (Sj0rSz)
Pat Symonds heeft alle vertrouwen in Nelson Piquet jr. Volgens de hoofdingenieur van Renault moet de coureur nog wel aan zijn zelfvertrouwen werken. De Braziliaan wist afgelopen weekend, tijdens de Grote Prijs van Monaco, de finish niet te halen.

"Nelson heeft het moeilijk gehad, maar hij heeft ook een paar goede races gereden," liet Symonds in een reactie weten. "Vorig jaar rond deze tijd dachten veel mensen dat Heikki Kovalainen zijn langste tijd ook wel had gehad, maar daarna had hij een geweldig weekend in Canada, waarna het een stuk beter ging met hem. Het is als coureur erg belangrijk dat je in jezelf gelooft, en als Nelson dat gaat doen, dan zal bij hem hetzelfde gebeuren als bij Heikki."

Kovalainen kende vorig jaar de nodige pech op het circuit van Canada. Hij crashte in de tweede training en kwalificatie en werd tien startplaatsen teruggezet door een motorwissel. Toch wist de Fin uiteindelijk naar een welverdiende vierde plaats te rijden, wat een fikse opsteker voor hem betekende.