[RG] Ook Haase uitgeschakeld

Peterselieman
Robin Haase is bij zijn debuut op het gravel in Parijs uitgeschakeld. De 20-jarige Hagenaar verloor in drie sets van de Kroaat Marin Cilic. De setstanden waren 6-7 (6), 2-6 en 6-7 (4). Eerder verloren Krajicek en Huta Galung al, zodat er in het enkelspel geen Nederlander meer actief is.

De partij werd gisteren tot tweemaal onderbroken door regenval en vandaag afgemaakt. Haase zag de regenonderbrekingen niet als nadeel: "Na de eerste regenpauze begon ik met twee goede punten en ook nu hield ik moeiteloos mijn opslag." Dinsdag was de partij geëindigd met een 6-5 voorsprong voor de Kroaat in de derde set.

Vandaag wist Haase zijn opslagbeurt te behouden, maar verloor de set en daarmee de wedstrijd in de tiebreak: "Ik verspeelde in het begin van de tiebreak twee dure punten, daarna loop je achter de feiten aan. Ik vond dat ik hem gisteren nog niet verloren had. De eerste set was nog goed, in de tweede was ik mentaal al wat minder. Toen ik op 3-2 gebroken werd, duurde het te lang voordat ik me er overheen kon zetten. Het is vervelend: je wilt zo graag winnen en goed tennissen, maar dat gebeurde niet. Ik maakte te veel fouten."