Räikkönen: "Wij zijn altijd sterk in Canada"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Na de deceptie in Monaco is Kimi Räikkönen de leiding in het kampioenschap kwijt. Toch ziet de Fin nog voldoende kansen om de titel te winnen.

"Soms gaat het goed en soms gaat het iets minder goed, maar wat er in Monaco is gebeurd, had niemand kunnen voorspellen. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout en ik verliet Monaco met lege handen. We kunnen hier niets meer aan veranderen. We kunnen alleen maar onderzoeken wat er precies verkeerd ging, zodat we ervoor kunnen zorgen dat dit ons in de toekomst niet meer overkomt," aldus de wereldkampioen van 2007. "Het spijt me enorm voor Sutil en ik heb hem al mijn excuses aangeboden. Op elk ander circuit had ik de Force India kunnen ontwijken. Na de safety carperiode waren mijn remmen iets afgekoeld en ik remde net op een kleine hobbel, waardoor ik de controle over de wagen verloor."

Net als bij McLaren ziet Räikkönen de race in Canada vol vertrouwen tegemoet. "Dit was mijn tweede slechte race van het jaar. Maar ik heb het al eens eerder gezegd, we hebben dit jaar allemaal al wel slechte dagen gehad. Voor Monaco had ik een kleine voorsprong opgebouwd, waardoor ik dit tegenvallend resultaat min of meer wel kon hebben. Het verliezen van de leiding in het kampioenschap is niet het einde van de wereld. Vorig jaar zag het er rond deze tijd nog veel slechter uit. We azen nu op revanche in Montreal. Ferrari doet het meestal erg goed in Canada, dus ik hoop dat we die traditie volgende week kunnen voortzetten," aldus de 28-jarige coureur.