[Upd] Mancini weg bij Internazionale

Gerard (RedFever007)
Driemaal op rij werd Internazionale onder leiding van Roberto Mancini kampioen van Italië. Desondanks lijken de dagen van de huidige trainer geteld. De reden voor het ontslag zou liggen in het feit dat Europese successen uitbleven.

Zaakwaarnemer Giorgio De Giorgis beantwoordde de vraag of Mancini inderdaad zijn langste tijd heeft gehad in Milaan met de woorden: ”Het lijkt er wel op. Maar ik kan het nieuws nog niet bevestigen." Nadat de Nerrazurri in de Champions League werden uitgeschakeld door Liverpool, hield Mancini het al voor gezien. Op die beslissing kwam de 43-jarige oefenmeester later weer terug en leidde Internazionale vervolgens naar de landstitel.

Volgens de zaakwaarnemer is het een beslissing van de club. ”Het is een beslissing van de club als hij moet vertrekken. Hij wil absoluut niet zelf weg." Als mogelijke opvolger wordt José Mourinho genoemd. Zijn naam is de laatste tijd meerdere keren in verband gebracht met de landskampioen.

Update

Inter heeft bekend gemaakt dat Mancini ontslagen is. Dit maakt de weg vrij voor de opvolger die vrijdag bekend zal worden gemaakt.