Van Persie: "Arsenal moet spelers langer binden"

Sjors (Sj0rSz)
Robin van Persie en Arsenal zijn in onderhandeling over de verlenging van het contract van de speler. Toch zal de international van Nederland niet zomaar zijn handtekening onder het document zetten.

De aanvaller is namelijk van mening dat de Engelse ploeg verder moet gaan om voetballers langer aan zich te binden. "Ze moeten ervoor zorgen dat die gasten blijven", liet Van Persie vanuit Hoenderloo weten. Mathieu Flamini, die de afgelopen vier seizoen voor The Gunners speelde, zet zijn carrière bij AC Milan voort. Ook dreigt de club uit Londen Alexandr Hleb kwijt te raken. De Wit-Rus zou door een grote voetbalclub gevolgd worden.

"Arsenal heeft een policy, waarbij ze niet over een bepaald bedrag gaan wat betreft salarissen. Gigantisch veel geld voor één speler hoort er niet bij," vervolgt Van Persie. "Ik denk dat ze tot op zekere hoogte wel moeten meegaan. Als je de groep bij elkaar wil houden, moet je ze tevreden stellen. Als je 27 of 28 bent, kan ik begrijpen dat je de keuze maakt om weg te gaan als je elders drie of vier keer meer kan verdienen. Als dat salaris hier hetzelfde is weet ik zeker dat iemand blijft."

Volgens Van Persie zou niet alleen het geld een rol spelen. "Het is een principekwestie," ging de aanvaller verder. "Het is heel belangrijk dat Arsenal de jongens bij elkaar houdt. Deze groep is uniek. Als je een aantal jongens weghaalt, is het anders. Ik vind mezelf ook een Arsenal-jongen, maar Arsenal moet ook meegaan om op alle gebieden samen te groeien."