"Sutil steeds beter"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Colin Kolles is van mening dat Adrian Sutil dé man van Monaco was afgelopen zondag. De teambaas zag zijn coureur vanaf een vierde plaats uitvallen na een tik van Kimi Räikkönen.

Kolles en de rest van het Force India-team waren uiteraard ontdaan door de crash. "Ik ben erg teleurgesteld, maar we hebben in ieder geval kunnen laten zien dat we onder bepaalde omstandigheden zeer competitief kunnen zijn. Maar we realiseren ons dat we onze auto nog enorm moeten verbeteren, want normaal gesproken zitten we nog niet op dit niveau. Mijn eerste reactie na het incident was: shit! Daarna hield ik mijn vingers gekruisd en hoopte ik dat Adrian geen schade had en gewoon door kon rijden. Over de radio liet hij echter weten dat hij een lekke band had opgelopen. In de pits aangekomen bleek dat hij niet alleen een lekke band had, maar dat zijn hele wielophanging kapot was."

Wel liet Sutil een betere indruk achter dan zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella, die met versnellingsbakproblemen moest opgeven. "Adrian kende een moeilijke start van het seizoen, maar we zijn hem altijd blijven steunen. We wisten dat hij over bepaalde dingen nog veel moest leren en daar is hij ook goed mee bezig," aldus teambaas Kolles.