Ferrari zoekt nog naar oorzaak

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Teambaas Stefano Domenicali van Ferrari heeft ook nog eens zijn excusus aangeboden voor de botsing tussen Adrian Sutil en Kimi Räikkönen in Monaco. De Finse wereldkampioen raakte bij het uitkomen van de tunnel de sterk rijdende Duitser.

Wat er precies is, weten ze bij de Italiaanse renstal nog niet, wel zijn ze druk aan het onderzoeken wat het was. "We hebben de data nog niet geanalyseerd. Kimi verloor de controle onder het remmen. Misschien blokkeerde er een wiel op een plek waar de baan nog niet volledig droog was. Het was erg jammer dat dit gebeurde, want punten verliezen is wel het laatste wat je wil. Het spijt ons ook voor onze klant, Force India. Dit was echt een slecht moment," aldus Domenicali.

Het was sowieso een slechte dag voor de Ferrari met startnummer één. Bij de start zat er een band te laat onder de auto wat bestraft werd met een drive trough penalty, zoals in de regels beschreven staat. "Drie minuten voor de start moeten de banden gemonteerd zijn, maar op het laatste moment kregen we van een monteur door dat er een probleem was bij een van de banden. De banden zaten toen al twee minuten onder de wagen. Het is daarom lastig om te begrijpen wat daar verkeerd ging. Kimi ondervond veel nadeel van de straf die hij hiervoor kreeg," vervolgde de teambaas.

Na afloop hebben Sutil en Force India een klacht tegen Räikönnen ingediend, maar de wedstrijdleiding deelde geen straf uit. Zelf heeft de wereldkampioen ook zijn excuses gemaakt aan Sutil.