Van der Sar omringd door optimisme

Maikel (WeebI)
Edwin van der Sar heeft Manchester United net aan de Champions League geholpen middels een gestopte strafschop, nu is hij gearriveerd bij de rest van de selectie van het Nederlands elftal.

Van der Sar was samen met Wesley Sneijder de laatste die zich in Noordwijk meldde. De doelman glundert nog altijd door de strafschoppenserie in de Champions League-finale, waarin hij de beslissende pingel van Nicolas Anelka pakte. Van der Sar noemde het zijn 'Van Breukelen moment', zoals de oud-doelman van PSV in 1988 eerder de Europacup I pakte met PSV. Destijds stopte Hans van Breukelen de beslissende strafschop tegen het Portugese Benfica, om later die zomer Europees kampioen te worden met Nederland.

De 37-jarige Van der Sar hoopt natuurlijk datzelfde te bereiken in Oostenrijk en Zwitserland. Hij voelt dat de sfeer in het Oranjekamp positief is. "Ik ben niet de enige die zich goed voelt - veel van de spelers hebben goed gepresteerd en prijzen gewonnen. Nu moeten we alleen nog hard werken om een succesvol team samen te stellen", aldus de aanvoerder. "Veel van de jongens zijn goed ontwikkeld bij hun club, en dat zorgt ervoor dat onze tegenstanders na gaan denken. Zij zijn absoluut niet blij om in dezelfde groep als Nederland te zitten."