BV Veendam even uit geldzorgen

vw_caddy
Het is vrijwel ieder jaar raak en ook dit jaar moest de voetbalclub BV Veendam weer aankloppen bij de gemeente voor financiŽle hulp. De gemeente Veendam verstrekt nu een krediet van 350.000 euro, maar waarschuwt dat dit echt de laatste keer is.

De bijzondere gemeenteraadsvergadering over deze kwestie werd door een groot aantal fans bijgewoond. De gemeente heeft bij het toekennen van het krediet wel een aantal eisen gesteld. Zo moet er voor 1 juni een begroting klaarliggen en moet de BV Veendam beloven in de toekomst niet naar Zuidbroek te willen verhuizen.

De gemeente gaat pas over tot betaling als de KNVB de begroting heeft goedgekeurd. Om in de toekomst verdere problemen te voorkomen wil men samenwerken met andere clubs. Mocht dat niet lukken, dan gaat de stekker eruit en moet het krediet worden terugbetaald. "Dit is hun laatste kans, absoluut," aldus wethouder Schmaal. "Met FC Groningen zijn er inmiddels gesprekken gevoerd. Binnenkort gaan ze met elkaar om tafel om het idee handen en voeten te geven."