Uitslag FA Cup-finale Schotland

Peterselieman
Glasgow Rangers heeft het seizoen toch nog wat kleur kunnen geven door beslag te leggen op de Schotse FA Cup. In de finale waren de Rangers met 3-2 te sterk voor Queen of the South dat in de tweede divisie uitkomt. Vorige week liepen The Gers nog in de competitie de titel mis en eerder werd de UEFA Cup-finale verloren van FC Zenit.

De Glasgow Rangers begonnen de wedstrijd goed en leidden de wedstrijd bij rust al met een geruststellende voorsprong van 2-0 door een vrije trap van Kris Boyd en een goal van oud-PSV'er Damarcus Beasley. Na rust maakte Queen of South echter gelijk door doelpunten van Steve Tosh en Jim Thomson. Twintig minuten voor tijd maakte Boyd zijn tweede treffer, waardoor de wedstrijd in het voordeel van de Rangers beslist werd. Hiermee wonnen The Gers voor de 32e maal de FA Cup.

Rangers manager Walter Smith was blij dat er toch nog een prijs was: "Ik ben verheugd dat we het seizoen afgesloten hebben met de beker. In de finale moesten we hard werken om tot dit resultaat te komen. Het is een beetje een opluchting na een periode waarin we veel wedstrijden gespeeld hebben. Dat heeft zijn tol geëist. Complimenten aan Queens dat ze zich terug knokten in de wedstrijd. Gordon Chrisholm kan trots zijn op zijn team."


Karakteristieken

Queen of the South - Glasgow Rangers 2-3
33’ Boyd 0-1
43’ Beasley 0-2
50’ Tosh 1-2
53’ Thomson 2-2
72’ Boyd 2-3

Toeschouwers: 48.821
Scheidsrechter: Dougal
Stadion: Hampden Park
Gele kaart: Tosh (Queen of the South), McCulloch (Glasgow Rangers)

Opstellingen

Queen of the South: McDonald, McCann (Robertson/86), Thomson, Aitken, Harris, McQuilken (Stewart/76), McFarlane, Tosh, Burns, Dobbie (O'Niell/82), O'Conner

Glasgow Rangers: N. Alexander, Whittaker, Cuéllar, Weir, Papac, McCulloch, Ferguson, Thomson, Beasley (Davis/76), Boyd, Darcheville (Fleck/86)