Hamilton verrast door Ferrari's pace

Sally (Tessa)
McLaren Mercedes-coureur Lewis Hamilton zegt verrast te zijn door de snelheid van de Ferrari's. De eerste startrij was dan ook voor Felipe Massa en Kimi Räikkönen. Toch hoopt hij wel dat hij een betere strategie in de race heeft.

Hamilton zei na afloop van de kwalificatie voor de GP van Monaco tijdens de persconferentie het volgende: "We hadden verwacht dat we iets sneller zouden zijn en we waren verrast door de snelheid van de Ferrari's. Ik ben verder tevreden over mijn sessies. Ik reed goede ronden en had geen problemen met het overige verkeer op de baan. We hebben een beetje laten liggen in de laatste sector, maar ik heb volgens mij toch twee degelijke ronden gereden. Mijn tijd was gewoon net niet goed nodig. Ik ben echter vol vertrouwen dat we een goede strategie hebben voor de race. We zullen moeten afwachten hoe de race voor ons zal uitpakken."

De Brit kwam slechts een tiende te kort op de tijd van Massa, die vandaag de pole pakte. "In de tweede sector kwamen we te kort aan grip, waarschijnlijk naar het rechte stuk na bocht acht en door de tunnel naar de chicane toe. In de laatste sector zijn er een paar bochten waar ik nog niet zo laat kan remmen als ik wil. Daar zit waarschijnlijk het verschil", zei Hamilton. "Ik ben tevreden met de strategie die we uitgedacht hebben, dus we zullen zien hoe we het doen morgen in de race."

Op de vraag welk effect de baan van Monaco, die tot het uiterste wordt gebruikt door de rijders en waar de vangrails bijna geraakt worden, heeft op het minieme verschil tussen twee wagens antwoordde Hamilton: "Ik denk dat het tijdens de training vrij makkelijk is om je rondje te maken en ik kon pushen wanneer ik wilde, dus we waren vrij zeker dat we de pace hadden. Er moest meer op de limiet gereden worden in Q3 maar de auto was niet 'happy'. Maar we gaan flink aandringen in de race en ik ben er zeker van dat we de strijd aan kunnen binden in de race."