Opdam vertrekt mogelijk bij AZ

Sjors (Sj0rSz)
Er is een mogelijkheid dat Barry Opdam volgend seizoen voor Red Bull Salzburg zal gaan spelen. De Oostenrijkse ploeg, waar Co Adriaanse als trainer zal gaan fungeren, wil de verdediger van AZ graag binnen halen.

"Tja, het zijn mooie tijden aan het einde van een teleurstellend seizoen," liet Opdam in een reactie weten. De verdediger van de Alkmaarders kwam afgelopen seizoen vrijwel elke wedstrijd in actie. "Ik zie mijn selectie voor Peking en een overgang naar Oostenrijk toch als een beloning voor een seizoen waarin ik doorzettingsvermogen heb getoond."

Opdam liet ook weten dat hij open stond voor een mogelijk vertrek bij AZ. "Ja, ik zie Oostenrijk wel zitten. Salzburg speelt UEFA Cup en als Co ergens instapt, wordt er gegaan voor het hoogst haalbare. In Salzburg’s geval is dat een titel en UEFA Cup-voetbal", aldus de verdediger, die al twaalf jaar het shirt van de Alkmaarse formatie draagt.

De speler vervolgde met de woorden: "Ik ben nog nooit kampioen geworden en dat is toch iets wat ik een keer in mijn carrière wil meemaken. Ik zie dit als een mogelijkheid. Aangezien mijn carrière toch wel over de helft is, grijp ik die mogelijkheid graag aan. Bovendien word ik dan weer gebruikt als centrale verdediger en niet als linksback, wat het laatste seizoen bij AZ het geval was. Als centrale verdediger heb ik toch mijn beste periodes gekend. Het is alleen wel zaak dat de clubs eruit komen over de transferprijs en dat is tot nu toe nog niet het geval."

Marcel Brands, technisch directeur van AZ, heeft inmiddels door laten schemeren dat een eventuele transfer bespreekbaar is. "Veel hangt af van Barry zelf. Hij heeft twaalf jaar loyaal in dienst van AZ gespeeld en als hij graag wil, zullen we kijken of we eruit kunnen komen."