Petric: "De Duitsers zijn arrogant"

Sjors (Sj0rSz)
Mladen Petric is van mening dat de nationale ploeg van Duitsland een te hoge pet van zichzelf op heeft. Volgens hem wordt er bij onze Oosterburen veel te makkelijk gedacht over het overleven van de groepsfase.

In de groepsfase nemen de Duitsers het op tegen Kroatië, gastland Oostenrijk en het Polen van Leo Beenhakker. "Je zou kunnen zeggen, dat de Duitsers wat arrogant zijn," liet Petric in een Kroatisch blad weten. Volgens hem zou Die Mannschaft de tegenstanders op het EK voetbal onderschatten. "Ze zeggen dat Kroatië een goede ploeg heeft, maar dat wij Duitsland niet genoeg tegenstand kunnen bieden. Het is nu aan ons om het tegendeel te bewijzen."

Petric heeft daarom ook een vermoeden dat de Duitsers enigszins doordraven in hun optimistische gedachten. "Ik begrijp best dat ze, gezien hun selectie en het sterke WK dat ze achter de rug hebben, het EK met veel vertrouwen tegemoet zien. Maar ik heb de indruk dat ze wat overdrijven. Direct na de EK-loting sprak men in Duitsland al over de kwartfinale, omdat ze vinden dat ze in zo'n gemakkelijke groep terecht gekomen zijn."

De Kroatische nationale ploeg neemt het op 12 juni op tegen Duitsland en is hiermee de tweede tegenstander van de Duitsers.