Lens: "Terugkeer naar AZ verdiend"

Sjors (Sj0rSz)
Jeremain Lens keerde vrijdag, na meer dan een jaar afwezigheid, terug in de selectie van Jong Oranje. Het grootste nieuws voor de speler kwam echter uit Alkmaar. Volgend seizoen draagt de aanvaller het shirt van AZ namelijk weer.

Lens was al langer op de hoogte van de naderende terugkeer, maar hield zijn mocht dicht. De reden hiervoor waren de play-offwedstrijden waar NEC aan mee deed. Het afgelopen seizoen werd de 20-jarige speler aan de Nijmegenaren verhuurd. "Op basis van de tweede seizoenshelft is mijn terugkeer zeker verdiend te noemen", aldus de aanvaller.

Gisteren speelde Lens de gehele tweede helft tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Zwitserland (0-1) mee. De aanvaller werd door bondscoach Foppe de Haan opgeroepen, omdat Ismail Aissati ziek was en niet mee kon. Ook zal de 20-jarige voetballer de plaats van de speler van PSV innemen tijdens de oefentrip naar Zweden. "Ik wil laten zien dat ik erbij hoor. Als ik de Spelen niet haal, is het jammer. Maar voordeel is wel dat ik dan de voorbereiding bij AZ kan meemaken."