[NBA] Lakers vernederen Spurs

Olga (Nuongirl)
De Los Angeles Lakers speelden een van hun beste play-off wedstrijden tot nu toe. De San Antonio Spurs werden met 101-71 verslagen in een uitverkochte Staples Centre.

Alle grote sterren waren aanwezig voor de tweede wedstrijd van de Western Conference finale. Sylvester Stallone, Jack Nicholson , Denzel Washington en de nieuwste Laker fan David Beckham waren aanwezig om de heren in het purple and gold te zien spelen. De Lakers begonnen sterk en wisten de voorsprong nooit weg te geven. Lamar Odom en Derek Fisher, die een teleurstellende eerste wedstrijd speelden, hadden wat goed te maken. Dat was te zien aan het spel van beide heren. Odom was zowel defensief als offensief zeer sterk. Hij eindigde de wedstrijd met twintig punten, twaalf rebounds en vier geblokte schoten. Fisher had elf punten en drie assists. De Spanjaard Pau Gasol maakte vroeg in de eerste kwart twee fouten waardoor hij een gedeelte van de wedstrijd op de bank moest doorbrengen. Desondanks kwam de center tot tien punten en zeven rebounds. Kobe Bryant was topscorer van de wedstrijd met 22 punten, vijf rebounds en vijf assists.

Over de spelers van de Spurs kon er geen goed woord gezegd worden. Het enige pluspunt waren de zestien rebounds en twaalf punten van Tim Duncan. De verdediging van de heren uit Texas was teleurstellend en zelfs dramatisch. Coach Greg Popovich zag aan het einde van het derde kwart dat de wedstrijd al verloren was toen de Lakers al een voorsprong van twintig punten hadden. Tony Parker, Manu Ginobilli en Duncan kregen rust en werden door Brent Barry, Damon Stoudamire en Kurt Thomas vervangen. Stoudamire speelde voor deze wedstrijd geen enkele minuut voor de Spurs tijdens de play-offs. De kleine guard die de bijnaam Mighty Mouse heeft, stelde teleur.

De volgende wedstrijd zal zondag gespeeld worden in San Antonio waar de Spurs een 2-0 achterstond mogen proberen weg te poetsen.