RBR tevreden over progressie

Wouter (ziggyziggyziggy)
Christian Horner en Adrian Newey zijn tevreden over de vooruitgang die Red Bull Racing sinds vorig seizoen heeft geboekt. Het team heeft voor de komende twee races bovendien aerodynamische vernieuwingen in petto.

Teambaas Christian Horner zei dat de 13e en 14e plaatsen van Webber en Coulthard tijdens de vrije trainingen van gisteren niet representatief zijn voor de huidige prestaties van het team. "De afgelopen vier wedstrijden zijn redelijk gegaan zoals we verwacht hadden," aldus Horner. "In de eerste race hebben we geen punten gescoord, maar sindsdien heeft Webber in elke wedstrijd punten behaald en David is met twee negende plaatsen ook niet ver weg geweest."

"Sinds vorig jaar hebben we een aanzienlijke stap vooruit gemaakt. We kunnen concurreren met Renault en gaan voor de vierde plaats in het kampioenschap." Volgens Horner is het team vorig jaar minstens twintig punten misgelopen door onbetrouwbaarheid, maar dit jaar heeft de ploeg nieuwe projectmanagers aangetrokken om de betrouwbaarheid te verbeteren, met name op het gebied van de versnellingsbak.

Ook technisch directeur Adrian Newey is tevreden. "Het veld is dichter bij elkaar gekomen en we zitten een stuk dichter bij de top dan vorig jaar. Dat betekent ook dat de kleinste fout op zaterdag grote gevolgen kan hebben voor de zondag," zei Newey. De Brit denkt dat Red Bull Racing goede kansen maakt in Monaco en Canada. Dit weekend heeft het team de beschikking over een nieuwe voorvleugel, om tegenwicht te bieden aan de nieuwe achtervleugel waar het team al het hele seizoen mee rijdt. Daarnaast moet in Canada een nieuwe wielophanging tractieproblemen oplossen.