"Silverstone niet in de problemen"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Spencer Canning, chef ontwikkeling van Silverstone, ontkent dat Bernie Ecclestone de race op het Britse circuit al bijna heeft opgegeven. Volgens de circuitleiding is er nog weinig aan de hand.

Spencer Canning is verantwoordelijk voor de vernieuwingen die nodig zijn op het circuit en ontkent dat er al een deadline voor verlenging van het contract tussen Formula One Management (FOM) en de British Racing Drivers' Club (BRDC) is verstreken. "Niemand van de FOM heeft ons iets anders verteld dan dat de gesprekken nog bezig zijn en dat ze de plannen voor de nieuwe pits met instemming hebben bekeken," aldus Canning.

In oktober beginnen de werkzaamheden op het circuit, die ruim veertig miljoen euro zullen gaan kosten. "Iedereen staat in de startblokken, als we beginnen in oktober zijn we in de lente van 2010 helemaal klaar. Het enige dat ons momenteel ontbreekt, is het geld," verklaarde Canning.

Zolang het budget voor de vernieuwingen nog niet rond is, zullen de gsprekken tussen de FOM en de BRDC voortduren, denkt Canning. Volgens de Engelsman zijn er onderhandelingen gaande met diverse investeerders.