[RG] Loting Haase en Krajicek

Peterselieman
Tennisser Robin Haase neemt het in de eerste ronde van Roland Garos op tegen de Kroaat Marin Cilic. Dit heeft loting vrijdag uitgewezen. Michaëlla Krajicek moet het in de eerste ronde van het graveltoernooi ook opnemen tegen iemand uit Kroatië. Zij treft in Parijs Sandra Mamic.

Haase zal op Roland Garos meteen vol aan de bak moeten, want zijn tegenstander staat met plaats 54 op de wereldranglijst vier plaatsen hoger dan de Hagenaar. Op de Australian Open bereikte Cilic dit jaar de achtste finale, waarin hij verloor van de Amerikaan James Blake. Vorige maand stonden Haase en Cilic in de kwartfinale tegenover elkaar op het hardcourt van Chennai. Haase verloor die partij in 3 sets 6-4, 2-6 en 3-6.

Krajicek treft in haar eerste partij de nummer 355 van de wereld, Mamic. Vorig jaar bereikte de Nederlandse in Parijs de derde ronde waarin ze uitgeschakeld werd door Serena Williams. Mamic heeft in 2005 al eens de tweede ronde gehaald. Het is de eerste keer dat de speelsters tegenover elkaar staan. Momenteel heeft Krajicek in het enkelspel in 2008 nog geen partij gewonnen.

Jesse Huta Galung is ook nog in de race voor een plaats in het hoofdtoernooi in Parijs. Vrijdag neemt hij het in de derde ronde van de kwalificatie op tegen Marc Lopez uit Spanje.