Honda tevreden

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Honda-coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello zijn zeer tevreden na de eerste twee trainingen in Monaco. De Brit werd achtste en de Braziliaan kwam tot een tiende tijd in de laatste training op donderdag.

"We hebben twee goede eerste trainingen achter de rug. Ik had meteen een goede balans, vooral op de hardere band liep het goed. In de middag heb ik voornamelijk lange runs gedaan. We hebben veel bruikbare informatie verzameld en we hebben nu ruim de tijd om alle data te analyseren. Ik ben vol vertrouwen dat we een goede kwalificatie kunnen rijden, ook als de weersomstandigheden nog veranderen," aldus Button, die al drie WK-punten heeft.

Ook Barrichello is erg tevreden. "Ik heb voornamelijk gewerkt aan de afstelling van de auto. We hebben veel werk kunnen verzetten en de auto voelde meteen erg goed aan. Ik ben tevreden met wat we tot dusver hebben bereikt. Op basis van de trainingen van donderdag denk ik dat we een goed weekend tegemoet gaan." De vandaag 36 jaar geworden coureur, heeft al sinds Brazilië 2006 geen punt meer gescoord en wil dat in Monaco veranderen.