Ruud Brood nieuwe trainer RKC

Bas (skittelman)
Ruud Brood is de nieuwe trainer van RKC. De coach heeft met de leiding van RKC Waalwijk overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar.


Brood, die afgelopen kerst ontslagen werd bij Heracles Almelo, is de opvolger van Zeljko Petrovic die assistent-trainer bij Hamburger SV wordt. Brood begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van NAC. Via Helmond Sport belandde hij bij Heracles waar hij na slechte resultaten de laan uit werd gestuurd. Zijn vervanger Gert Heerkens slaagde er wel in om Heracles goed te laten en spelen en ontliep zo degradatie.

"Ruud is een trainer die heeft bewezen een duidelijk visie te hebben, waarbij hij optimaal gebruik maakt van het beschikbare materiaal. Hij heeft laten zien een spelersgroep als team te laten fungeren", motiveert algemeen directeur Henry van der Vegt de komst van Brood, die nog vandaag officieel gepresenteerd wordt.

Brood stond als voetballer tussen 1985 en 1987 onder contract bij RKC. De Waalwijkers misten dit seizoen op een haar na rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. In de daaropvolgende play-offs won RKC nog van MVV maar moest zijn meerdere erkennen in ADO Den Haag.