Räikkönen: "Stuk sterker dan vorig jaar"

Peterselieman
Vorig jaar kon Ferrari met een derde en een achtste plaats geen potten breken op het circuit van Monaco, maar Kimi Räikkönen verwacht dat het dit jaar voor Ferrari beter zal gaan. Vorig jaar werd McLaren eerste en tweede met Alonso en Hamilton.

Räikkönen won de race al in 2005 en hoopt deze prestatie dit jaar te evenaren: "Mijn overwinning in 2005 was waarschijnlijk de mooiste zege uit mijn loopbaan. Om de race opnieuw te winnen zou net zo speciaal zijn. Dit jaar is er nog minder ruimte voor fouten dan de vorige seizoenen, omdat we nu geen tractiecontrole meer hebben. Zeker als het regent, zal het bijzonder zwaar zijn."

Vorige week werd er ter voorbereiding op de race in het vorstendom nog getest op het circuit van Paul Ricard. "Dat ging erg goed. We hebben wat nieuwe dingen geprobeerd en de afstelling verbeterd. De auto is erop vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar op dit soort circuits. We hebben veel van onze zwakkere punten verbeterd," aldus de Fin.

Räikkönen verwacht dat de concurrentie ook dit weekend sterk zal zijn. "Ik verwacht een open race. Ferrari zal sterk zijn, maar ik verwacht tegenstand van McLaren en BMW Sauber. En dan mogen we natuurlijk niet vergeten dat er in Monaco soms rare dingen gebeuren."